top of page

Väljyyden tuoma turvallisuus kahvilassa on nyt luksusta

Päivitetty: 16. marrask. 2020

PIKKURASTAAN PÄIVITETTY COVID19-SUUNNITELMA


Uusimaa kuuluu siihen osaan Suomea, jossa eletään tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaihetta. Muiden varotoimien ohella on rajoitusmääräyksiä annettu myös meille ravitsemusliikkeille. Pikkurastaan osalta se merkitsee sunnuntaista 11.10.2020 alkaen paluuta alkukesän tilanteeseen, jossa asiakaspaikoista saa olla käytössä enintään 50 prosenttia. Istumapaikat rajoitusten aikana:

Veranta 2 – 3

Olohuone 5

Alakerta 5

Ulkoterassi 5

Olohuone

Ilman istumapaikkavähennyksiäkin Pikkurastaassa on hyvin tilaa, ja rajoitusten myötä väljyys saavuttaa ruhtinaalliset mittasuhteet. Olen ihmetellyt kuluneiden kuukausien aikana, miten ahtaasti istumapaikat monissa ravintoloissa ja kahviloissa sijaitsevat kahvilaamme verrattuna. Pöydät ovat pääosin hyvin pieniä, pöytien väliset käytävät mahdottoman kapeita, pöytien ympärille ryhmitellyt tuolit ovat aivan kiinni toisissaan. Ventovieraat asiakkaat istuvat pahimmillaan parinkymmenen sentin päässä toisistaan. Jos hitusenkin nojaudut tuolissasi taaksepäin, on riskinä että takaraivot kolahtavat yhteen. Kuulostaako tutulta?

Meillä näin ei ole. Kahvilassa on kolme erillistä tilaa, niissä yhteensä viisi pöytää. Verannalla on yksi pöytä, sen ympärille saa istahtaa vain yksi pöytäkunta. Olohuoneessa on kaksi pöytää, sillä otamme kolmannen pöydän pois käytöstä, ja alakerrassa samoin kaksi pöytää. Asiakkaat, jotka istuvat samassa huoneessa eri pöydissä, voivat pitää turvallisen kahden metrin etäisyyden toiseen pöytäkuntaan. Sellaista väljyyden tuomaa ylellisyyttä ette ihan joka kuppilassa kohtaa!


HYÖDYNNÄ TAKE AWAY

Meiltä voit ostaa leivoksia ja kahvia myös mukaan. Hinta on muiden tuotteiden osalta sama kuin kahvilamyynnissäkin mutta karjalanpiirakat ovat mukaan myytyinä vähän edullisempia, sillä niistä jää pois munavoi. Takeaway on oivallinen ratkaisu, kun sinulle on tulossa vieraita etkä ehdi itse leipoa, sekä silloin, jos haluat välttää lähikontakteja. Pienen kapasiteetin vuoksi emme pysty myymään ulos suuria määriä tuotteita yhdellä kertaa ilman ennakkotilausta, joten ilmoitathan, jos tiedät parikin päivää etukäteen, että tarvitset vähänkin isompia määriä. Näin varmistut siitä, että tuotteita on saatavilla kun tulet niitä noutamaan. Tämän sivun alatunnisteen yhteystiedot toimivat linkkeinä: kun klikkaat sähköpostiosoitetta, pääset kirjoittamaan viestiä. Jos klikkaat puhelinnumeroamme, alkaa kahvilassa soida puhelin.


pähkinälehtoleivos
Tervetuloa herkuttelemaan hyvällä mielellä!

TURVALLISUUDEN PERIAATTEET - NÄILLÄ ME NUJERRAMME KORONAN


Ovenkahvat, maksupääte, vessan valokatkaisijat, hanat ym desinfioidaan päivittäin. Pöydiltä pidetään ihanat käsityönä tehdyt kirjaillut liinat pois toistaiseksi, sillä pintoja puhdistetaan tihennetysti. Tuolien selkänojat saavat myös puhdistavan käsittelyn pari kertaa päivän mittaan, sillä asiakkaiden on niihin koskettava tuolia siirtäessään. Käsidesiä on tarjolla kassan vieressä ja asiakas-wc:ssä.


Toivomme tietysti painokkaasti, että flunssaoireiset odottaisivat toipumista ennen vierailua kahvilassa. Sama koskee altistuneita henkilöitä, jotka odottelevat testituloksiaan, ja karanteeniin määrättyjä kanssaihmisiä.


Asiakkaamme ovat muistaneet pitää ilahduttavan hyvin kiinni turvaväleistä niinä hetkinä, kun on ollut pientä jonoa. Jonoja ei meillä usein synny ja ne ovat hyvin hetkellisiä: joskus vain tupsahtaa kerralla vähän enemmän porukkaa sisään.


Kaadamme kahvin mukeihin, veden laseihin ja laitamme muutkin tarjottavat valmiiksi asiakkaille: tälläkin tavalla viedään pöpöiltä pois tilaisuuksia siirtyä ihmisestä toiseen.


Olisimme hyvin iloisia, jos mahdollisimman moni maksaisi ostoksensa kortilla. Käteisen rahan käsittely ja elintarvikkeiden kanssa työskentely ovat riskiyhdistelmä.


Tule meille turvallisesti kahville!


68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page