top of page

Verkoston voimaa!

Päivitetty: 16. marrask. 2020

Olen jo pidempään hinkunut kertoa siitä, miten äärettömän tärkeää pienyrittäjälle on saada ympärilleen luotettavia ihmisiä – usein toisia yrittäjiä tai ainakin yrittäjän arkea ymmärtäviä henkilöitä. Tämä teksti onkin kiitoksen osoitukseni teille.
Söderkulla – ja Sipoo yleisemminkin – on osoittautunut ystävälliseksi kunnaksi toimia yrittäjänä. Kerroin aiemmin, että asiakaskohtaamiset tekevät arjesta herkkua – ne tuovat iloa, onnistumisen fiiliksiä ja motivaatiota työhön.


Kahvilayrittäjyys saattaa olla paikkakunnalla suhteellisen näkyvää bisnestä. Kahvila näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa, paikallislehdessä, kadunvarren mainoksissa ja eri tapahtumissa. Kahvilakokemuksista puhutaan, kahvilatarjontaa arvioidaan ja kahvilakäynneistä kerrotaan tuttavapiirissä.


Voikin siis olla, että tästä syystä minulla on ollut onni myötä ja olen saanut tutustua aika lyhyessä ajassa useaan paikkakuntalaiseen yrittäjään. Olin alkuun mukana Sipoon Yrittäjissä, nyt Itä-Uudenmaan Yrittäjänaisissa (ja nämä kaksi järjestöä toki tekevät paljon yhteistyötä). Kahvilassa olen tutustunut moneen yrittäjään. Kahvilan yläkerran työtilat ovat tutustuttaneet minut useaan – erityisesti hyvinvointialan – yrittäjään. Ja moni yritysyhteistyökuvio on saanut alkunsa siitä, että olen joko itse tarvinnut toisen yrityksen palveluksia, tai toinen yrittäjä on ostanut palvelua meiltä.


Teitä on monta, joilta olen saanut ja saan sitä tukea, jota varten olette kouluttautuneet ja jota yrityksenne tarjoaa. Samalla olette paljon enemmän: ymmärtäjiä, tukijoita, ystäviä, rinnallakulkijoita. Ihan oikeasti!

Aloitan täysin sattumanvaraisessa järjestyksessä listani Johanneksesta 😊 Johannes Hesso on käsittämätön multilahjakkuus. Fysioterapeutti, personal trainer, metsäekonomiaa ja kansantaloustiedettä opiskellut maisteri sekä digiasiantuntija (loistava sellainen). Tässä viimeisenä mainitsemassani ominaisuudessaan tiemme kohtasivat aiemmin syksyllä. Sain viettää Johanneksen seurassa kaksi arvokasta konsulttipäivää, kun hän koulutti minut ottamaan haltuun hakukoneoptimoinnin ja digimarkkinoinnin kiinnostavia mahdollisuuksia. Käy ihmeessä tutustumassa https://hessonpaja.com/ ja https://innostapersonaltrainer.fi/


Heitin keväällä kysymyksen Itä-Uudenmaan Yrittäjänaisten whatsapp-ryhmään ja huutooni vastattiin: sitä kautta löysin aivan mahtavan talousguruni. Sofia Rintalan Talouskallio on Pikkurastaan talousasioiden ohjaamisessa todellinen peruskallio. Pidän Sofian vankkumattomasta palveluasenteesta – minulle on syntynyt luottamus siihen, että saan kysyä häneltä kaikesta talouteen liittyvästä ja koen, että hän toimii aidosti yritykseni parhaaksi. Erityismaininta siitä, että Talouskalliolla on käytössään toimiva, tuore kotimainen taloushallinnon softa, jonka avulla asiointiin kuluu enää murto-osa siitä ajasta minkä jouduin aiemmin käyttämään lippujen ja lappujen hallinnointiin. Pääset tutustumaan Sofiaan ja hänen yritykseensä täältä: https://www.facebook.com/talouskallio/


Jo 2018 helmikuussa – kuukausia ennen kuin aloitin kahvilatoiminnan Södiksessä – tein hiljaisen päätöksen vuokrata kylätuvan ja näin jo mielessäni, kuinka kahvilasta rakentuu hyvän olon talo. Ajattelin, että taloon mahtuu muutakin toimintaa kuin kahvila. Näin on myös tapahtunut!! Yläkerrassa on kaksi työtilaa jotka on vuokrattu Riikalle ja Marille. Riikka Terävän yritys on AurinkoOn https://www.aurinkoon.net/ ja Mari Henrikssonin yritys on nimeltään Hoitohuone Hellitä http://hellita.fi/ Pikkurastaan yläkerrasta löytyy nyt järjettömän laaja kattaus hyvinvoinnin palveluja: klassista hierontaa, ayurvedisiä hoitoja, intialaista päähierontaa, energiahoitoja, psykoterapiaa, työnohjausta, rumpurentoutusta, stressinpurkuohjausta JA PALJON MUUTA!!! Riikka ja Mari ovat molemmat kerrassaan pahanlaatuisia esteetikkoja – siis paljon pahempia kuin minä! ja he ovatkin pistäneet pihaa sisäänkäynnin ja rappujen lähettyviltä siistiin kuntoon, samoin on yläkerran aula maalattu ja tiloja kohennettu.Aiemmin yläkerrassa toimi Rita Manninen ja https://ritanhieronta.com/ Rita tekee klassista hierontaa ja on erikoistunut purentalihasten hoitoihin – nykyisin melko yleinen terveysongelma, kun me stressaantuneina puremme hampaita yhteen huomaamattamme. Tai nukkuessamme. Rita muutti viime vuoden lopulla esteettömästi saavutettaviin katutason tiloihin viereiseen taloon, Graniittitie seiskaan. Naapureita siis ollaan ja yhteistyö jatkuu. Hieroja on lähellä kun alkaa selkää jomottaa!


Jessica Karlssonin mainosyritys https://www.yessies.fi/ tekee printtimainoksia ja mainosten suunnittelua. Yessies on printannut kahvilan työasuihin logot, suunnitellut Pikkurastaan käyntikortit, toteuttanut kadunvarren infot ja koonnut monta ryhmämainosjakelua. Jessica on myös yhdistysaktiivi. Hän toimii Itä-Uudenmaan Yrittäjänaisten Sipoon Metsästyskoirayhdistyksen sihteerinä.


Olen osallistunut yritystreffeille (luit oikein!) Anneli Komin luotsaaman yrityksen Businessmaker https://www.business-maker.fi/ tapahtumissa kahdesti. Ensimmäisen kerran olin mukana Helsingissä Vallilassa järjestetyssä tapahtumassa muutama vuosi sitten, ja viime keväänä vastaavassa tapahtumassa etänä toteutettuna. Palvelukonsepti on virkistävä: osallistujat ilmoittautuvat treffeille ja kertovat palveluistaan, toiveistaan ja tarpeistaan. Näiden tietojen avulla osallistujat tutustuvat toisiin yrityksiin ja sopivat nettialustalla treffejä. Businessmaker aikatauluttaa treffit ja lähettää osallistujille omat ohjelmat, joiden mukaisesti osallistujat ohjautuvat sitten varsinaisessa tapahtumassa oikeaan aikaan oikeaan tapaamiseen.


https://www.facebook.com/HymyHetki/ omistajaan Päivi Vikmaniin tutustuin, kun opiskelimme yrittäjän ammattitutkintoa samaan aikaan. Päivi on pitkän linjan ravintola-ammattilainen, restonomi ja kahvilayrittäjä. Hänen Hymyhetki Deli -yrityksensä sijaitsee Helsingin keskustassa. Deli tarjoaa ohikulkijoille takeaway-eväitä, lounaita ja kahveja, sekä lähialueen yrityksille cateringpalveluja. Lisäksi Päivi tarjoaa alansa konsulttipalveluja. Hän on useaan kertaan antanut Pikkurastaan käyttöön ammattitaitonsa ja kokemuksensa erityisesti alussa, jolloin ammattilaisen näkemyksille oli tarvetta. Päivistä onkin tullut tärkeä kollega ja ystävä.
Itä-Uudenmaan Yrittäjänaisten jäsen Mentle Aivomuotoilu https://www.mentle.fi/ Amy Albrecht on tutustumisen arvoinen yrittäjä! Aivotyömuotoilu on prosessina tarkoitettu erityisesti asiantuntijatyössä jaksamiseen mutta päätin osallistua ohjelmaan, sillä välillä elämäni tuntuu hektiseltä monen kalenterin ja usean eri elämänalueen hallinnan paineessa. Aloin huomata itsessäni ”ylikuumenemisen” merkkejä ja intuitiivisesti ajattelin, että Amyn yritys voisi auttaa minuakin. Enkä kyllä ole katunut hetkeäkään! Mentlen palvelu on hyvin räätälöityä asiakkaan mukaan. Olen varma että Amylla on suuri näkymätön Maija Poppasen tyylinen kassi, josta hän vetäisee täsmätyökalun jokaiseen työelämän haasteeseen, jonka suinkin keksin hänelle esittää!


Suurta ammatillista tukea ja ystävyyttä olen saanut Marja-Liisa Jäntiltä. Maspe on digimummo, pitkän linjan yrittäjä – myös ravintolayrittäjä - ja hengästyttävän monessa mukana ollut maatalouden asiantuntija. Lisäksi hän on yrttiasiantuntija ja loputtoman kiinnostunut luonnon tarjoamasta ravinnosta. Maspelta saa laadukkaan vastauksen mihin tahansa kahvilaan liittyvään kysymykseen siivouksesta aina yritysstrategiaan ja hakukoneoptimointiin. Ai että missäkö tämmöisiin Maspeihin voi törmätä? No Pikkurastaassa!! Maspe tuli kahvilaan asiakkaaksi mutta kävikin niin, että vanha vesantolainen ja vanha viitasaarelainen löysivät toisistaan sielunsiskot.


Sitten olisi monta, monta muuta yritystä ja yrittäjää, joita en ehdi tässä käsitellä. Olen tutustunut yrittäjiin erityisesti yrittäjäkoulutuksessa, yhdistyksissä sekä kahvilan arjessa. Tiina K - yrittäjä sinäkin - olet yksi toimintamme peruskivistä auttaessasi aina kiireessä! <398 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page