Infoa meistä!

Café Pikkurastas avasi ovensa Sipoon Söderkullassa joulukuussa 2018.

 

Alusta asti päätimme, että kahvila on hyvän mielen kylätupa. Meille on tärkeää, että jokainen tupaan astuva asiakas pääsee meillä asioidessaan arkihuolten tuolle puolen. Meistä olisi hienoa, jos suurin stressi vierailun kuluessa liittyy siihen, valitseeko kahvin seuraksi korvapuustin vai munkin.

Hetkellinen illuusio siitä, että elämä on ihan yksinkertaista.

Hei! Olen Päivi Rastas. Koska kierrättäminen on hyvä homma, annoin sukunimeni yritykseni käyttöön. Olen sen itsekin saanut naimakaupassa ihan vaan kaupanpäällisinä. Kahvilanpitäjä minusta tuli - yllätys yllätys - vahingossa. Aiemmin tein toimihenkilön hommia, mutta kun ne loppuivat, alkoi mielessäni hahmottua ajatus kahvilasta. Ensimmäinen kahvilani sijaitsi Museokadulla Helsingissä. Se oli kovin pieni ja ahdas, ja aloin hakea vähän tilavampaa liikehuoneistoa. Sitten kuulin Söderkullan kylätuvasta ja sainkin kokonaisen talon. Enkä ole varma, olenko vieläkään palannut maanpinnalle, josta irtaannuin kun vuokrasopimuksen tein. 

Café Pikkurastaan tarina Söderkullassa alkoi tästä:

  ”Pähkinälehdon alueen asukasillassa

joulukuussa 2016 tuli esille nopeasti kasvaneen

alueen tarve saada yhteinen kylätupa, joka lisäisi alueen yhteisöllisyyttä ja joka toimisi kokoontumispaikkana

vanhan maalaisalueen pihapiirin tunnelmassa. Tätä tarkoitusta varten mahdolliseksi paikaksi valikoitui Uusi Porvoontie 1262, jonka pihalla on kunnan toimesta jo kahtena kesänä toiminut alueen asukkaille suunnattu pop-up puutarha. 

---

Kylätuvan toimintaa,

johon kuuluisi oleellisesti myös kahvila,

pyörittämään on löytynyt yrittäjä.”

 

- Sipoon Teknisen valiokunnan         

      12.06.2018 pöytäkirjasta               

Kylätupa

Ajankohtaista

Pikkurastas on vastaus asukkaiden esille tuomaan tarpeeseen: olohuonemainen matalan kynnyksen tila asukkaille.

Kunnan palvelut pihapiirissä 

Sipoon kunnalla on pihapiirissä palveluja. Kunta ylläpitää kasvatuslaatikoita, jotka ovat kesäaikaan lähialueen asukkaiden varattavissa. Kunta myös hoitaa lasten leikkialuetta. Leikkialue ei siis ole rajattu millään muotoa kahvila-asiakkaille vaan leikkimään ovat tervetulleita ihan kaikki! Kahvilan pihapiirin lävitse kulkee virallinen polku Uuden Porvoontien bussipysäkille. 
 

Kylätupa tarkoittaakin yhteisöllistä kohtaamispaikkaa ihan kaikille. Mukana kulkevat taide ja muut tempaukset.

Kuvan hirvilapsi oli matkalla leikkipaikalle kesällä 2019

Järjestämme matalan kynnyksen ohjelmaa asiakkaidemme iloksi. Helsinkiläinen Vilja-yhtye esiintymässä.  

Kauneus ja kestävä kehitys

Ne ovat Pikkurastaan arvot tiivistetysti.

 

Kauneus merkitsee asennetta, jolla me kohtaamme toisemme. Kauneudenkaipuuseen saamme vastinetta taiteesta, joka on eri tavoin läsnä. Kauneus on puhtautta niin kuin sadepisarat kielon lehdillä. 

Kestävän kehityksen me ymmärrämme vastuuna kaikista päätöksistä, joihin liittyy eettinen ulottuvuus. Se tarkoittaa luonnon kunnioittamista. Pikkurastaan yksi vahvuus on luonnonympäristö. Se muistuttaa joka päivä meitä toimimaan oikein.