Sipoolaisten ja söderkullalaisten yhteinen kylätupa ja kahvila

Kahvila-leipomo, kylätupa Pikkurastas avasi ovensa Sipoon Söderkullassa joulukuussa 2018.

 

Alusta asti päätimme, että kahvila on hyvän mielen kylätupa. Meille on tärkeää, että jokainen kylätupaan astuva asiakas pääsee meillä asioidessaan arkihuolten tuolle puolen. Meistä olisi hienoa, jos suurin stressi vierailun kuluessa liittyy siihen, valitseeko kahvin seuraksi korvapuustin vai munkin.

Kylätupa Sipoon Söderkullassa

Hei! Olen Päivi Rastas kahvila-leipomo kylätupa Pikkurastaasta. Koska kierrättäminen on hyvä homma, annoin sukunimeni yritykseni käyttöön. Olen sen itsekin saanut naimakaupassa ihan vaan kaupanpäällisinä.

 

Kahvilanpitäjä minusta tuli - yllätys yllätys - vahingossa. Aiemmin tein toimihenkilön hommia, mutta kun ne loppuivat, alkoi mielessäni hahmottua ajatus kahvilasta. Ensimmäinen kahvilani sijaitsi Museokadulla Helsingissä. Se oli melko pieni ja ahdas, ja aloin hakea vähän tilavampaa, myös leipomotoimintaan soveltuvaa tilaa. Sitten kuulin Sipoon Söderkullan kylätuvasta ja sainkin kokonaisen talon, joka soveltuu Pikkurastaan toimintaan loistavasti. 

Pikkurastas cafe

Café-kylätupa Pikkurastaan tarina Söderkullassa alkoi tästä

Puhekupla Pikkurastas

  ”Pähkinälehdon alueen asukasillassa

joulukuussa 2016 tuli esille nopeasti kasvaneen

alueen tarve saada yhteinen kylätupa, joka lisäisi alueen yhteisöllisyyttä ja joka toimisi kokoontumispaikkana

vanhan maalaisalueen pihapiirin tunnelmassa. Tätä tarkoitusta varten mahdolliseksi paikaksi valikoitui Uusi Porvoontie 1262, jonka pihalla on kunnan toimesta jo kahtena kesänä toiminut alueen asukkaille suunnattu pop-up puutarha. 

---

Kylätuvan toimintaa,

johon kuuluisi oleellisesti myös kahvila,

pyörittämään on löytynyt yrittäjä.”

 

- Sipoon Teknisen valiokunnan         

      12.06.2018 pöytäkirjasta               

Kylätupa

Ajankohtaista

Pikkurastas on vastaus Söderkullan asukkaiden esille tuomaan tarpeeseen: tarvitaan olohuonemainen matalan kynnyksen tila alueen asukkaille.

Sipoon kunnan palvelut pihapiirissä 

Sipoon kunnalla on kylätuvan pihapiirissä toimintaa. Sipoon kunta ylläpitää kasvatuslaatikoita, jotka ovat kesäaikaan lähialueen asukkaiden varattavissa. Kunta myös hoitaa lasten leikkialuetta Pikkurastaan pihapiirissä. Leikkialue ei ole rajattu millään muotoa kahvila-asiakkaille vaan leikkimään ovat tervetulleita ihan kaikki! Kahvilan pihapiirin lävitse kulkee virallinen polku Uuden Porvoontien bussipysäkille. 
 

Kylätupa tarkoittaakin yhteisöllistä kohtaamispaikkaa sipoolaisille. Mukana kulkevat taide, hyvä ruoka ja muut tempaukset.

Baby_moose_at_cafe

Kuvan hirvilapsi oli matkalla leikkipaikalle kesällä 2019

Kylätupa kahvila-leipomo Pikkurastaassa järjestämme matalan kynnyksen ohjelmaa asiakkaidemme iloksi. Östersundomilaisen Waterwisen konsertti 3.6.2020 avasi kesäsesonkimme.  

Duo Waterwise

Kylätupa Pikkurastaan arvoja ovat kauneus ja kestävä kehitys

Kauneus merkitsee asennetta, jolla me kohtaamme toisemme. Kauneudenkaipuuseen saamme vastinetta taiteesta, joka on eri tavoin läsnä myös kylätupa Pikkurastaassa. Kauneus on puhtautta niin kuin sadepisarat kylätuvan pihapiirin kielon lehdillä. 

Kestävä kehitys Pikkurastaassa tarkoittaa vastuuta kaikista päätöksistä. Konkreettisesti se tarkoittaa kylätuvan pihapiirin ja lähiluonnon kunnioittamista. 

Kevään ensimmäiset kielot kylätuvan pihassa.